Met Tiptrack krijg je grip op jouw loopbaan

Tiptrack is voor alle werknemers in Nederland. Het is een online platform (app en website) waarmee je grip kunt krijgen op je eigen loopbaan. Tiptrack geeft je inzicht in en grip op je werk, gezondheid, ontwikkeling, geldzaken en werk-privé balans. Je krijgt passende tips en adviezen en hebt direct toegang tot tools, testen en trainingen. Zo helpt Tiptrack je om stappen te zetten en zo jouw persoonlijke doelen te bereiken.

Wat vinden anderen van Tiptrack?

“Ik wordt binnenkort 64 en heb nu bijna 48 jaar gewerkt. Over een jaar of twee wil ik genieten van mijn pensioen, daarom wil ik graag weten hoe ik ervoor sta. Ik heb gekozen voor ‘Financieel Fit & Vitaal: Online Financieel Inzicht Gesprek’ en was erg tevreden met het advies dat ik heb gekregen. De financieel planner kon alles goed uitleggen. Ik kan iedereen die 62 jaar of ouder is aanraden om ook een financieel overzicht te laten maken.”
Jean

bestelde financieel advies als voorbereiding op zijn pensioen
``Eigenlijk twijfelde ik of ik ‘op mijn leeftijd’ nog wel zou kunnen leren om met 10 vingers blind te kunnen typen. Maar dat bleek echt onzin. Inmiddels typ ik met 10 vingers, zonder naar de toetsen te hoeven kijken. Een verademing! Zeker omdat ik veel voor mijn werk moet typen. Ik typ én sneller én mijn armen en nek zijn veel minder moe aan het einde van de dag.``
Hans

volgde een typecursus
``In één van de mails van Tiptrack kwam de online cursus ‘Ik? Leidinggeven’ van New Heroes voorbij. Dat sprak me wel aan. Het leek me interessant om te onderzoeken of leidinggeven iets voor mij zou zijn. Ik ben nu halverwege de cursus en het bevalt goed. Je doet de cursus online in je eigen tempo, maar er zijn ook veel praktijkopdrachten. Bijvoorbeeld om met leidinggevenden in de je eigen organisatie te praten. Ik heb er al een hoop van geleerd.``
Froukje

volgt een online cursus over leiderschap
“Ik heb gekozen voor de cursus ‘Professioneel filmen op je smartphone’ omdat we binnen mijn organisatie meer gebruik willen maken van instructiefilmpjes. Jezelf ontwikkelen is belangrijk; daarom raad ik mensen aan om een keus uit het ruime aanbod in Tiptrack te maken. Vind je het moeilijk om een keuze te maken, dan kun je altijd te rade gaan bij je leidinggevende, P&O of thuis.”
Peter

vindt het belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen
``Ik was nieuwsgierig naar wat ik met mijn DI-budget zou kunnen doen, daarom heb ik eerst een test gedaan om te ontdekken wat bij mij past. Ik heb zelf een training op communicatiegebied gekozen die aansluit bij mijn functie, maar die ook privé handig is. Ik kan Tiptrack aan iedereen aanraden. Je krijgt op simpele wijze toegang tot een grote keuze aan trainingen en opleidingen van verschillende aanbieders. Het zou zonde zijn om deze mogelijkheden niet te benutten!”
Alicia

deed een cursus die haar helpt om een eigen bedrijf op te zetten.
“Op mijn werk help ik weleens mensen die gewond raken. Daarom sprak de cursus ‘EHBO inclusief bedrijfshulpverlening (BHV)’ me aan. Naast het verbinden van wonden, plakken van pleisters en reanimeren, heb ik voor het BHV-gedeelte ook een brandje leren blussen. Ik ben er trots op dat ik mijn diploma heb gehaald en raad iedereen een aan EHBO-cursus te volgen. Het is een leuke cursus, maar een EHBO cursus volg je niet voor jezelf maar voor een ander!”
Robbert

deed via Tiptrack een cursus EHBO
``Ik ben arbeidsongeschikt voor mijn huidige werk en om mijn kans op een andere baan te vergroten, heb ik voor de cursus Microsoft Office voor gevorderden gekozen. Ik ben nog maar net begonnen met de cursus, maar heb al wel nieuwe functies geleerd die ik kan toepassen in Word. Ik adviseer anderen om er ook gebruik van te maken. Er zitten echt leuke en nuttige cursussen bij, voor je huidige baan of een nieuwe.``
Andrea

koos een cursus om haar kansen op een nieuwe baan te vergroten.
``Ik was nieuwsgierig naar wat ik met mijn DI-budget zou kunnen doen, daarom heb ik eerst een test gedaan om te ontdekken wat bij mij past. Ik heb zelf een training op communicatiegebied gekozen die aansluit bij mijn functie, maar die ook privé handig is. Ik kan Tiptrack aan iedereen aanraden. Je krijgt op simpele wijze toegang tot een grote keuze aan trainingen en opleidingen van verschillende aanbieders. Het zou zonde zijn om deze mogelijkheden niet te benutten!”
Roelie

deed een test om erachter te komen welke cursus bij haar paste.

Wat kun je met Tiptrack?

Tiptrack is een persoonlijke en interactieve online tool voor alle werknemers in Nederland, die je stimuleert om zelf de regie te nemen over je loopbaan. Je krijgt meer inzicht in je eigen situatie; nu en in de toekomst. Zo kun je zelf ontdekken op welk gebied je jouw inzetbaarheid kunnen vergroten. Vervolgens kun je direct producten en diensten, zoals opleidingen, coaching en testen afnemen. Dit betaal je vanuit jouw persoonlijke ontwikkelbudget dat je van je werkgever hebt gekregen.

Nieuws

Vanaf mei ook STAP-budget voor ontwikkeladvies

Ook dit jaar is er subsidie beschikbaar voor ontwikkeladvies. De overheid stelt subsidie beschikbaar voor 15.000 adviezen door een loopbaanadviseur. De waarde van dit advies is net als vorig jaar

Continue
Wat is duurzame inzetbaarheid nu eigenlijk?

Misschien heb je de term ‘duurzame inzetbaarheid’ al eerder gehoord. Maar weet je ook wat het betekent en waarom het belangrijk is voor jou als werknemer? En hoe Tiptrack je hierbij helpt?

Continue
Het STAP-budget komt eraan, binnenkort ook in Tiptrack beschikbaar

In maart 2022 gaat de overheid van start met het STAP-budget. Met deze subsidie kunnen zowel mensen (zowel werkenden als niet-werkenden) per jaar maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing. Zo

Continue

Je bent meer dan alleen je baan

Tiptrack helpt jou om je duurzame inzetbaarheid te vergroten. Dat doen we met deze vijf thema’s. Want al is Tiptrack speciaal voor werknemers, werk is niet het enige in je leven.

Werk en loopbaan
Ontwikkeling
Geldzaken
Gezondheid en vitaliteit
Werk-privébalans