Let op: SLIM-regeling beëindigd

De SLIM-regeling is op 30 september 2020 afgelopen. Je kunt hier helaas niet meer gebruik van maken.

Een alternatief is de subsidieregeling Nederland leert door, waarbij de overheid €34 miljoen beschikbaar stelt voor scholing, vanaf oktober 2020.

Je bent ondernemer of HR in het MKB. Je wilt jouw medewerkers laten leren en hen de kans geven zich te ontwikkelen. Want werk verandert steeds sneller, dus het is belangrijk dat medewerkers inzetbaar blijven. Dat is in het belang van jullie beiden. Je weet alleen niet waar je moet beginnen en ziet op tegen alle rompslomp.

Nu is er een interessante subsidie, de zogenaamde SLIM-regeling. Die is opgezet om leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren. Maar hoe werkt dat precies? Waar kun je die voor gebruiken? AWVN kan je helpen. Met Tiptrack als oplossing.

Bel de Tiptrack Servicedesk of (070) 850 8650 of neem via e-mail contact op met Marion Smits: m.smits@awvn.nl.

Tiptrack geeft medewerkers regie over hun ontwikkeling

Tiptrack is een app en online platform waarmee je jouw medewerkers grip geeft op hun eigen loopbaan. Met Tiptrack krijgen medewerkers: 

Inzicht in hun eigen situatie
Nu en in de toekomst
Ruim aanbod cursussen
Direct toegang tot een breed scala aan opleidingen, workshops en testen
Mogelijkheden tot coaching
Over loopbaan, geldzorgen of andere onderwerpen
Persoonlijke tips
Om hun talenten verder te ontwikkelen
Duurzame inzetbaarheid: meer dan werk alleen

Tiptrack is breed en omvat de vijf pijlers van duurzame inzetbaarheidwerk, ontwikkeling, gezondheid, geldzaken en werk-privébalans. 

SLIM-regeling: hoe & wat?

In 2020 stelt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) 48 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die leren en ontwikkelen in het MKB stimuleren. Dit is de zogenaamde SLIM-regeling (Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB).

Als MKB-er kun je deze subsidie voor Tiptrack inzetten. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de licentiekosten of voor een persoonlijk ontwikkelbudget dat je via Tiptrack aan je medewerkers aanbiedt. Ook advies en begeleiding rond de implementatie vallen hieronder. 

Belangrijk om te weten

De laatste aanvraagtermijn is van 1-30 september 2020. De eerdere zijn al voorbij.

Je kunt een aanvraag indienen voor een bedrag van €5.000 tot €24.999.

Het subsidiabele bedrag verschilt per type onderneming: 80% voor kleine ondernemingen (<50 medewerkers) en 60% voor middelgrote ondernemingen (50-250 medewerkers).

Lees verder

Alle details over de SLIM-regeling vind je op de website van het ministerie van SZW.

Een oplossing zonder rompslomp

Tiptrack ontzorgt jou als werkgever. Je medewerkers kunnen zich ontwikkelen, terwijl jij niet al je tijd aan de administratie hiervan hoeft te besteden. Zo creëren we een win-winsituatie:

Geen gedoe met contracten

Je hoeft zelf geen contracten af te sluiten met opleiders of coaches. Dat heeft Tiptrack al voor je gedaan. Natuurlijk heb jij wel invloed op het specifieke aanbod dat jij als werkgever wil aanbieden.

Fiscale ontzorging

We zorgen ervoor dat je niet voor fiscale verrassingen komt te staan.

Wij doen de administratie

We nemen je het complete administratieve proces uit handen. Van opleidingsaanvraag tot facturatie. De Tiptrack Servicedesk helpt je medewerkers met hun vragen.

Geen begeleiding nodig

Je medewerkers kunnen zelfstandig met Tiptrack aan de slag, ontdekken hoe ze zich willen ontwikkelen en opleidingen hiervoor volgen.

Privacy staat centraal

Wij zien privacy en de beveiliging van gegevens als keiharde voorwaarden voor Tiptrack. De applicatie draait via hostingpartijen op een private cloud in Nederland. Bovendien is de organisatie van Tiptrack ISO 27001 gecertificeerd. 

In 5 stappen met Tiptrack van start

Tiptrack is een kantenklare oplossing voor het leren en ontwikkelen binnen jouw onderneming. Van eerste contact tot implementatie kun je ongeveer het volgende verwachten: 

 • 1
  Kennismaking
  Het Tiptrack team vertelt je meer over Tiptrack en beantwoordt je vragen. We laten je de tool zien en eventueel kun je zelf een demo-account krijgen.
 • 2
  Offerte
  Bij serieuze interesse brengen wij een offerte uit. Daarmee kun je vervolgens zelf de SLIM-subsidie aanvragen.
 • 3
  Contract
  Na toekenning van de subsidie bevestig je de offerte.
 • 4
  Implementatie
  Onze implementatiemanager stemt vervolgens de details met je af. Denk aan het aanbod in de catalogus, het persoonlijk ontwikkelbudget voor elke medewerker en technische details.
 • 5
  Introductie
  Nadat alles naar wens is ingericht, volgt de introductie van Tiptrack in jouw organisatie. Ook daarbij staan we je graag met raad en daad bij.
Meer weten?

Het Tiptrack team staat voor je klaar

Bel de Tiptrack Servicedesk op (070) 850 86 50 of neem via e-mail contact op met Marion Smits: m.smits@awvn.nl.

Zo werkt Tiptrack