Nederland leert door

Interesse of meer weten?

Neem contact op via info@tiptrack.nl of bel 070 850 8650.

Nederland leert door, voor betere baankansen na corona

Met het initiatief Nederland leert door stelt het kabinet vanaf 1 augustus € 50 miljoen subsidie beschikbaar voor ontwikkeladvies en online scholing. Dit crisispakket wordt ontwikkeld in het kader van NOW-2. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, is het niet nodig dat je als werkgever gebruik maakt van de NOW 2.0 regeling.

Het doel van Nederland leert door is om mensen te ondersteunen die hun werk als gevolg van de crisis dreigen te verliezen en/of de transitie naar ander kansrijk werk moeten maken.

Hierbij hebben de werkenden de regie. Ze kiezen zelf het gewenste ontwikkeladvies en/of online scholing. Zo kunnen ze zich laten omscholen of bijscholen en gaan ze actief aan de slag met hun toekomst.

Wat is Tiptrack?

Tiptrack is een app en online platform waarmee je jouw medewerkers grip geeft op hun eigen loopbaan.

Tiptrack geeft medewerkers inzicht in hun eigen situatie en direct toegang tot een ruim aanbod aan opleidingen, coaching, workshops en testen. Ook krijgen ze persoonlijke tips om hun talenten verder te ontwikkelen.

Lees meer over Tiptrack.

Tiptrack is ontwikkeld door werkgeversvereniging AWVN.

Looptijd en inhoud Nederland leert door

De subsidie voor Nederland leert door is beschikbaar vanaf 1 augustus 2020. De subsidieregeling bestaat uit twee onderdelen.

1. Ontwikkeladvies
vanaf 1 december

Met een ontwikkeladvies van gekwalificeerde loopbaanadviseurs kunnen medewerkers zich oriënteren op hun kansen op de arbeidsmarkt. Een scan om de kansen op de arbeidsmarkt te onderzoeken is onderdeel van dit advies. De loopbaanadviseur vraagt per deelnemer subsidie aan.

Let op: het ministerie van SZW stelt vanaf 1 december nieuwe subsidie beschikbaar. Via Tiptrack kunnen medewerkers nu alvast ontwikkeladvies bestellen, waar ze dan na 1 december mee van start gaan.
2. Online scholing
vanaf 1 oktober

Keuze uit een breed aanbod vakgerichte scholing, via online of blended learning. Deze scholing is ter behoud van de huidige baan of als voorbereiding op een volgende stap. Het is belangrijk dat deze scholing relevant is voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld gericht op een sector waar behoefte is aan extra mensen. Het scholingsaanbod wordt in drie groepen verdeeld, afhankelijk van de duur en de studiebelasting. Zo wordt er gezorgd voor een relevant en divers aanbod van hoge kwaliteit.

Voordelen voor werkgevers
Al het aanbod bij elkaar

Met Tiptrack krijgen je medewerkers toegang tot het gesubsidieerde aanbod van onze partners. Zo kunnen zij gemakkelijk het ontwikkeladvies en de online scholing van hun keuze kunnen vinden en bestellen.

Tiptrack ontzorgt

Tiptrack ontzorgt jou als werkgever. Je medewerkers kunnen zich ontwikkelen, terwijl jij niet al je tijd aan het regelen en de administratie hiervan hoeft te besteden. Zo creëren we een win-winsituatie.

Individueel budget: voor meer mogelijkheden

De subsidie kan ook door werkgevers worden aangevuld met een persoonlijk budget. Zo geef je medewerkers nóg meer mogelijkheid om aan hun ontwikkeling te werken hun duurzame inzetbaarheid te verbeteren. En dat is goed voor werknemers én werkgevers.

Voordelen voor werknemers

Tiptrack maakt het gesubsidieerd aanbod toegankelijk

Het gesubsidieerde aanbod wordt niet eenvoudig toegankelijk gemaakt door het ministerie van SZW. Dat maakt het voor medewerkers lastig om er gebruik van te maken. Ze hoeven niet zelf subsidie aan te vragen – die verantwoordelijkheid ligt bij de aanbieders – maar moeten wel zelf op zoek naar het ontwikkeladvies of de online scholing.

Tiptrack biedt medewerkers snel en eenvoudig toegang tot het beschikbare gesubsidieerde aanbod. Zij kunnen hierbinnen zoeken en via Tiptrack meteen hun bestelling plaatsen.

Image
Meer weten?
Neem contact op
Interesse in Nederland leert door via Tiptrack?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via info@tiptrack.nl of bel 070 850 8650.