Duurzame inzetbaarheid

 

Werknemers moeten langer doorwerken, organisaties moeten wendbaar zijn en we willen samen het werkplezier verhogen en verzuim verminderen. Daarom is duurzame inzetbaarheid bij medewerkers zo belangrijk. Maar hoe stimuleer je eigenaarschap van medewerkers op het gebied hiervan?

Uitdaging: medewerkers in beweging krijgen

 

Uit onderzoek blijkt dat veel medewerkers zich niet bewust zijn van hun eigen kansen en risico’s. Ook gebruiken ze de beschikbare faciliteiten en budgetten van werkgevers onvoldoende. Hierdoor komt de gewenste flexibiliteit en wendbaarheid moeilijk van de grond. Om medewerkers in beweging te krijgen is het de uitdaging om ze zelf na te laten denken over hun loopbaan.

 

Aan de slag

 

Tiptrack is een persoonlijke en interactieve online tool voor alle medewerkers in Nederland, ontwikkeld door werkgeversvereniging AWVN. Tiptrack stimuleert gebruikers om zelf de regie te nemen over hun loopbaan. Gebruikers van Tiptrack kunnen via een duurzame inzetbaarheid scan inzicht krijgen in hun eigen situatie: nu en in de toekomst. Ze krijgen tips van experts waarmee ze verder kunnen. En ze kunnen zelf eenvoudig producten en diensten bestellen via Tiptrack: opleidingen, coaching, testen en tools. Veel testen en tools zijn gratis te gebruiken, omdat zij onderdeel zijn van de licentie van Tiptrack.

Vier fasen van gedragsverandering

 

Voor het stimuleren van eigen regie op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid is gedragsverandering nodig. Hierbij zijn 4 fases zijn te onderscheiden: inzicht, intentie, actie en volhouden. Tiptrack stimuleert al deze fases en voegt nóg een onmisbaar element toe: een eenvoudige webshop om het DI-budget persoonlijk en makkelijk te besteden.