Duurzame inzetbaarheid

Werknemers moeten langer doorwerken, organisaties moeten wendbaar zijn en we willen gezamenlijk werkplezier verhogen en verzuim verminderen. Maar hoe stimuleer je eigenaarschap van medewerkers op het gebied van duurzame inzetbaarheid?

Uit onderzoek blijkt dat veel medewerkers zich onbewust zijn van hun eigen kansen en risico’s. Faciliteiten en budgetten van werkgevers worden hierdoor onvoldoende gebruikt. De gewenste flexibiliteit en wendbaarheid komt hierdoor moeilijk van de grond. Om medewerkers in beweging te krijgen is het de uitdaging om medewerkers zelf na te laten denken over hun loopbaan.

Aan de slag

Tiptrack is een persoonlijke en interactieve online tool voor alle medewerkers in Nederland. Tiptrack stimuleert gebruikers om zelf de regie te nemen over de eigen loopbaan. Gebruikers van Tiptrack kunnen een duurzame inzetbaarheid scan doen om inzicht te krijgen in hun eigen situatie; nu en in de toekomst. Ze krijgen tips van experts waarmee ze verder kunnen. Ze kunnen zelf eenvoudig doelen stellen om de inzetbaarheid te vergroten. En producten en diensten, zoals opleidingen, coaching en testen afnemen via Tiptrack. Veel testen en tools zijn zelfs gratis te gebruiken, omdat zij onderdeel zijn van de licentie van Tiptrack.

Voor het stimuleren van eigen regie op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid is gedragsverandering nodig. Hierbij zijn 4 fases zijn te onderscheiden: inzicht, intentie, actie en volhouden. Tiptrack stimuleert al deze fases en voegt nog een onmisbaar element toe: een eenvoudige webshop om het DI-budget persoonlijk en makkelijk te besteden.